Advokat & Jurister


Letar du efter advokat Malmö eller juridisk hjälp? På den här sidan samlar och listar vi lokala advokater och jurister inom olika områden.

Vi har så långt det är möjligt att samla advokater från flera olika inriktningar, och både för företag, organisationer eller privatpersoner.

Du kan läsa mer om vad för slags tjänster som erbjuds på respektive hemsida.

Här följer vidare ett par grundläggande fakta och ”bra-att-veta-punkter” för dig som letar efter en advokat eller jurist.

Advokat & Jurist – Ett par fakta

  • I Sverige ska en advokat vara ledamot av Sveriges advokatsamfund för att få titulera sig som just adovkat.
  • Kravet på att bli ledamot i Advokatsamfundet är dels en svensk juridisk examen, samt praktisk juridisk erfarenhet på minst 3 år.
  • I Sverige finns inget så kallad ”advokattvång”, vilket innebär att en person som ska uppträda inför domstol inte är tvingad att göra detta genom ombud.
  • En jurist är någon som avlagt juris kandidatexamen eller juristexamen, är utbildad för att kunna analysera och lösa juridiska problem samt tolka lagar och andra juridiska texter.

Advokatfirman Anita Carlsson

För många kan det vara förvirrande att veta vilken advokat i Malmö man ska vända sig till. Ofta är advokaten ifråga specialist inom just sitt område.

Här är Advokatfirman Anita Carlsson ett perfekt alternativ. Detta är nämligen en advokatbyrå med synnerligen bred kompetens, vilket i praktiken innebär att du kan få hjälp med vilken slags juridisk konflikt, tvist eller sakfråga det än handlar om.

Anita Carlsson består av två biträdande jurister och 4 advokater med kunskap inom flera olika områden – samt gedigen erfarenhet av processer, tvister, förhandlingar och domstolsarbete. Både privatpersoner och företag kan få juridisk hjälp.

Du kan läsa mer om detta företag den här sidan.


Juristpunkten – juridisk hjälp till familjer

Juristpunkten i Malmö hjälper familjer som hamnat i situationer där juridisk hjälp kan vara behövlig. Juristpunkten beskriver sig skälva som en allmänpraktiserande juristbyrå med uppdrag speciellt inom just familjejuridik, men även förmögenhetsrätt och affärsjuridik.

Juristpunkten har flera års erfarenhet och stor kompetens vad gäller att hantera juridiska tvister. Här kan du också få en första kostnadsfri rådgivning över telefon eller via epost.


Advokat Larsen i Limhamn

Advokat Larsen är en advokatbyrå belägen i Limnhamn med specifik inriktning på fastighetsrätt. Detta är även en allmänpraktiserade byrå som kan bistå både privatpersoner och företag/föreningar inom fastighetsrätt, miljörätt, hyresrätt och entreprenadrätt mm.

Advokat Larsen grundades av Johanna Larsen i början av 2009. Johanna har varit ledamot i Advokatsambundet sedan 2007 och har bland annat ett förflutet som chefsjurist på SBC.