Arkitekt


För dig som planerar att investera i ett eget hus i Malmötrakten – och som verkligen vill bygga ett unikt hus med personlig prägel, befriat från slentrianmässiga standardlösningar – så kan det vara aktuellt att konsultera en arkitekt i Malmö.

Att få tag i en arkitekt är inga större svårigheter. Skåne har rent generellt många högst kompetenta individer inom detta gebit, oavsett om du företräder dig själv som privatperson eller vill ha arkitektkompetens för ett företag, organisation eller offentlig sektor. Här nedanför ska vi titta vidare på vad du har för alternativ, och vad du bör tänka på.

Hitta en arkitekt för husbygge

Ska du bygga hus som privatperson, och vill ha hjälp av en arkitekt i Malmö, kan det först och främst vara bra att dra upp ett par grundläggande riktlinjer för bygget. Du bör exempelvis ha en viss hum om vilken storlek på huset du tänkt dig, om det ska vara en eller tvåplans – och liknande.

Ju mer detaljerad och specifik du kan vara i dina skisser, desto enklare är det för arkitekten att uppskatta kostnaden för arbetet. Arkitektens jobb är ju att ta din vision och förvandla den till konkreta riktningar och specifikationer.

Och visst, att konsultera en arkitekt är inte gratis, men det kan vara helt avgörande för att din husdröm och din vision om en unik byggnad ska bli verklighet.

Anlita inom rätt kompetensområde

Om du vill anlita en arkitekt för att rita ett ”vanligt” så bör du helt enkelt leta efter en arkitekt med gedigen erfarenhet inom just detta område. Det finns heller inget som hindrar dig från att leta resurser på andra orter i Sverige.

I dag jobbar ju de allra flesta arkitekter med digitala ritningar och följaktligen också med digital kommunikation, varför avstånd inte brukar vara ett hinder. Däremot är vi många som fortfarande gillar den personliga kontakten, speciellt när det gäller stora projekt och mycket pengar.

Att anlita en arkitekt Malmö kan kosta allt från några tusenlappar till stora summor, helt beroende vad du vill ha hjälp med.

2 Förslag

Så – några förslag på arkitekter i Malmö.

  • A-design arkitektkontor är ett utmärkt val för dig som behöver högklassig arkitektkompetens för ett litet eller medelstort projekt, exempelvis för villor, kontor, industrier eller flerbostadshus
  • Tage Møller Arkitektbyrå AB är en annan given resurs för alla som letar efter arkitekt i Malmö – här talar vi en en arkitektbyrå med bredd kompetens inom flera olika segment som verkat i Malmö sedan 1935.