Bemanningsföretag


För dig som letar efter ett bemanningsföretag i Malmö finns det flera alternativ, oavsett om du är på jakt efter bemanning för ditt företag eller som privatperson.

Det viktigaste att tänka på när du lämnar din förfrågan är förstås att du är väldigt tydligt med vad du letar efter. Det vill säga att du först och främst skapar en kravlist på vilken kompetens du letar efter.

Gör detta jobb noggrant. Som man ropar får man svar, brukar det heta. En devis som är väldigt central i bemanningsbranschen.

För att göra livet lite enklare för dig, har vi listat 3 väletablerade bemanningsföretag i Malmö här nedanför.

1. Proffice

Detta företag för bemanning och rekrytering kräver knappast någon ingående presentation. Proffice är ju allmänt känt som Nordens största bemanningsföretag inom det speciliserade segmentet, och finns på plats i Malmö för dig i behov av personal. Kontoret ligger på Södergatan 28, inte så långt ifrån Stortorget.

Läs mer om Proffice

2. ExpanderaMera

Här ligger mest fokus på bygg- och anläggningsbranschen. Expanderamera vänder sig i första hand till byggbolag i alla storleker som söker en ökad flexibilitet i arbetsflödet genom kostnadseffektiva lösningar inom bemanning, personaluthyrning och entreprenad.

Läs mer om: Expanderamera

3. StandbyWorkTeam

Standby Workteam ett mindre bemanningsföretag, men därvidlag ett mer personligt och flexibilt val för bemanning, framförallt känt för sin erfarenhet inom bemanningsbranschen och engagemang. Standby Workteam är verksamma i Skåne och Öresundsområdet, med huvudkontor på Lilla Nygatan 11 i Malmö.

Hemsida: www.standbyworkteam.se

Seniorpooler- en ny, intressant form av företagbemanning vid behov

Ett annat lite annorlunda alternativ än dessa mer ”traditionella” företag för bemanning i Malmö, är att vända sig till de aktörer som hyr ut pensionärer som arbetskraft vid behov. Vi tänker då framförallt på Pensionärspoolen, Veteranpoolen och Vetarankraft. 3 företag som de senaste åren etablerat sig som synnerligen nytänkande genom sitt koncept att hyra ut 65 plusare till de företag som har akut behov av personal, så kallad behovsbemanning.

Det finns flera saker som är spännande med detta koncept. Dels får företag tillgång till de personer i vår befolknings med absolut mest arbetslivserfarenhet, dels så handlar det om en väldigt stor pool av kompetens för en jämförelsevis låg penning.

Det är med andra ord, har det visat sig, frågan om en väldigt prisvärd form av personaluthyrning. Givetvis kan man också som privatperson vända sig till dessa senior-bemanningsföretag, och få hjälp med hushållsnära tjänster eller tjänster för Rut och Rot i hemmet.

Vad tänka på?
En annan fråga i sammanhanget är, så här avslutningsvis, förstås vad man ska tänka på som företag när man hyr in personal via ett bemanningsföretag. Det primära och viktigaste är enligt vår mening att man är extremt tydlig i sin beskrivning av vad för slags kompetens man söker.

Det finns ett uttrycks om lyder att ”som man ropar får man svar”, vilket i allra högsta grad gäller när man letar efter personal.