Chokladprovning


Att gå på en chokladprovning är ett nöje både för den inbitna chokladälskaren och novisen som vill lära sig mer om chokladens, also know as ”det bruna guldets”, kulinariska geografi.

Frågan är förstås: var någonstans kan man gå på en provning? Vad finns det för alternativ?

En uppenbar väg är förstås att boka via så kallad upplevelseföretag. Dessa har ofta ett bra utbud av kulinariska provningar av olika slag. Men givetvis ska vi ge dig ett par konkreta förslag här nedanför.

Gruppbesök på Malmös Chokladfabrik

Det är förstås helt omöjligt att tipsa om chokladprovning i Malmö utan att nämna stadens fantastiska chokladfabrik. Detta är nämligen Sveriges enda tillverkare av choklad som producerar chokladen direkt från kakabönor.

En av fabrikens chokladsorter blev ganska nyligen, 2011, tilldelad en andraplats när Academy of Chocolate i England årligen utser vilka sorter som klassas som ”världens bästa!. Av många anses därför denna tävling vara chokladens motsvarighet till ett världsmästerskap.

På chokladfabriken anordnas oss veterligen ingen specifik provning, däremot så kan man gå samma och boka ett gruppbesök.

Under detta besök får man förmånliga rabatter i butiken, men också chansen att prova på fabrikens praliner till en kopp kaffe, samtidigt som man får en insiktsfull introduktion i chokladens värld (en sittning på cirka 45 minuter). Därefter får gruppen sedan botanisera fritt i fabrikens fina choklad-museum, handla till bra priser och uppleva en av världens bästa chokladproduktioner på nära håll.

Läs mer om detta: malmochokladfabrik.se

Boka för en eller två personer på Liveit.se

Här ges möjlighet att prova på en av landets mest populära chokladupplevelser – och namnet på upplevelsen kan kort och gott beskrivas som chokladprovning i Malmö för två personer. Men detta är inte bara en provning där man konsumerar choklad av varierande densitet med kakao, utan även en möjlighet att få veta mer om chokladens ursprung, samt hur den odlas, förädlas och distribueras till världens alla hörn.

Fram för allt vänder den här chokladprovningen i Malmö sig till dig/er som har ett intresse av choklad, och vill veta få ökad kunskap; ett slags ”generalistprovning”, där man får njuta av choklad samtidigt som man lär sig mer om denna gudaspis. Du kan läsa mer om chokladprovning i Malmö på hemsidan (ges även på flera andra orter runt om i Sverige.)