Flyttstädning


Spara pengar med RUT! Som du säkerligen redan känner till kan du använda det så kallad RUT-avdraget för din flyttstädning. RUT-avdraget innebär i korthet att du får dra av hälften av kostnaden för din flyttstäd i skattereduktion.

De flesta städfirmor och flyttfirmor som utför flyttstädning drar av ”rabatten” för RUT direkt på din faktura, vilket såklart är väldigt smidigt. Dock ska du vara noga med att kolla om priserna på offerten är med eller utan RUT-avdraget. Det skiljer sig nämligen åt hur städfirmor och flyttfirmor kommunicerar detta avdrag.

Vill du läsa på mer om RUT-avdraget rekommenderar vi att du kikar in på Skatteverkets hemsida.

Kolla alltid referenser

Tröskeln att starta en städfirma och börja sälja tjänster såsom flyttstädning till privatpersoner är idag väldigt låg. I princip kan vem som helst med en mopp och en hink påstå att de är kompetenta att utföra flyttstäd. Så är givetvis inte fallet.

Att utföra en korrekt flyttstädning kräver en mycket duktig städare, med andra ord personer som vet vad de sysslar med. Känner du dig tveksam inför firman eller personen du står i begrepp att anlita, ska du be om kundreferenser. Eller mer konkret uttryckt: du ska alltid be om referenser, eller kolla referenserna själv, när du anlitar någon att utföra din flyttstädning i Malmö. Det kan spara dig både pengar och nattsömn framöver.

Var noga med vad som ingår i offerten!

flyttstäd malmöNär du beställer flyttstädning ska du alltid jämföra priser och leverantörer. Konkurrensen bland städföretagen är hård. Det finns med andra ord gott om aktörer i Malmö som slåss om att få utföra just ditt uppdrag.

Undersök alltid noga vad som ingår i offerten. Somliga kör med vidlyftiga paketpris där allt ingår, medan andra splittar upp flyttstädningen i ett slags ”steg-för-steg”, kanske måste du betala extra för flyttkartonger eller en viss typ av städning som kräver mer ansträngning och så vidare.

Vanligen ingår inte städning av garage och vind och liknande utrymmen. Dessa måste ju dock vara tömda och rena när du lämnar ditt bo, så gör upp en plan även för hur dessa ställen ska städas.

Försäkring och F-skatt = minimumkrav

Ett absolut minimumkrav på företaget eller personen som ska utföra din flyttstäd i Malmö är att de har försäkring som täcker eventuella skador eller tillbud. Men också att de har registrerad moms och F-skattesedel för näringsverksamhet i Sverige. Något annat duger inte.

En princip som brukar vara bra att ta med sig när det gäller flyttstädning kontra pris är följande. Ju billigare offerten är, desto mer bör du anstränga dig för att noga kolla upp vad för slags städning som ingår i priset. Låter det för bra för att vara sant, så är det förmodligen det också.

Var inte naiv! En undermåligt utförd flyttstäd kan komma att kosta dig åtskilliga tusenlappar, så ställ alltid krav på att du får hög kvalitet och noggrannhet för dina pengar.

Relaterade sidor:
Läs även mer om Städning.