Hushållsnära tjänster i Malmö, så funkar det + tips på företag


Det har väl knappast undgått någon människa att det numera är väldigt förmånligt med så kallade hushållsnära tjänster.

En guide och informationssida om hushallstjänster i MalmöIdag är det inte bara individer och familjer i det övre skiktet av höginkomsttagare som har råd att få hjälp med sysslorna i hemmet. Tack vare Rut-avdraget har kostnaden för dessa tjänster minskat radikalt, och idag kan man få hjälp med exempelvis städning, trädgårdsarbete, tvätt och annat i hemmet till en överkomlig kostnad. (RUT står för rengöring, underhåll och tvätt). Rent generellt så innebär detta avdrag att man får ”rabatt” på arbetskostnaden med upp till 50% till en totalsumma av maximalt 50 000 kr om året per person. Detta gäller även för ROT-avdraget, som innefattar bygg-och hantverksarbeten i hemmet.

Samlingbegreppet för detta är husarbete, och reglerna för detta beskrivs såhär på Skatteverkets hemsida:

”Skattereduktion för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år [—] Du kan även få skattereduktion för arbete som utförs i dina föräldrars bostad förutsatt att du har betalat arbetet. För att du ska ha rätt till skattereduktion för ROT-arbete som utförs i dina föräldrars bostad krävs dessutom att du helt eller delvis äger den bostad som dina föräldrar bor i. Följande räknas som husarbete: reparation och underhåll, ombyggnad, tillbyggnad (ROT-arbete), hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn (RUT-arbete)”.

  • Här följer vidare 3 tips på företag i Malmö att beställa hushållsnära tjänster från:

Pensionärspoolens personaluthyrning

Detta är ett så kallat bemanningsföretag för pensionärer (hörs på namnet, eller hur?). Konceptet som sådant innebär att svenska seniorer som alltjämt är sugna på att arbeta anmäler sig till Pensionärspoolen – vilken i sin tur hyr ut pensionären som arbetskraft till såväl privatpersoner, som företag och offentlig sektor. Den stora fördelen med detta är att man dels kan känna sig säker på att detta är ”seriös” arbetskraft (vilket faktiskt inte alltid är fallet branschen för hushållsnära tjänster rent generellt), men också att personalen har god erfarenhet av sina jobb. En annan uppenbar fördel är priset. Enligt info från hemsidan kostar rut-tjänster från 160 kr timmen, vilket måste anses som väldigt förmånligt.

Du kan läsa mer om att beställa hushållsnära tjänster i Malmö här på Pensionärspoolen


Relax Sweden – skånskt serviceföretag

Detta är ett skånskt städ-och serviceföretag som startade sin verksamhet 2007 och som numera finns representerade på flera orter i Skåne, däribland Malmö. Här erbjuds högkvalitativa och seriösa tjänster (exempelvis är man medlemmar i Almega) för dig som behöver lite extra hjälp med rengöring och att hålla-i-ordning hemmet. Såhär beskriver företaget själva sina tjänster för privatpersoner:

”På den privata sidan erbjuder vi alla typer av hushållsnära tjänster. Vårt mål är att skapa fler timmar på dygnet för våra kunder genom att avlasta deras vardag med exempelvis städning, fönsterputsning, strykning, tvätt eller trädgårdsarbete. Vi vill bidra till våra kunders ökade livskvalitet.


Qvickstep – för ett rent och snygg hem

Liksom nyss nämnda företag slog Qvickstep upp portarna för sin verksamhet för fem år sedan. Idag är man ett välrenommerat serviceföretag med bas i Malmö som erbjuder hushållsnära tjänster och flera andra städtjänster. Här fokuseras bland annat trygghet, kundfokus och miljövänliga hemstädning så att du, som det heter på hemsidan, ska kunna ”bo femstjärnigt” i ditt eget hem.

En stor del av våra framgångar har troligen varit en stor lyhördhet för våra kunder, tillsammans med att vi vet vad det är vi säljer: tjänsten du köper av oss är kanske hemstädning, men vad vi egentligen säljer är ett rent och tryggt hem – fritt från smuts och allergiframkallande kemikalier.

Relaterat:
Läs mer om fönsterputsning på den här sidan.
Läs mer om städning och städfirmor på den här sidan.