Konferens, tips på anläggningar & konferenslokaler


Att boka konferens i Malmö bör inte ge dig några större problem, annat än att välja; Malmö har nämligen flera bra hotell och anläggning för konferenser.

Här tänkte vi samla våra bästa tips för dig som fortfarande letar och funderar: det finns ju mer än ett sätt att sätta ihop en framgångsrik konferens på. Kanske vill ni arrangera en heldag för lärande och teambuildning, kanske en konferens för vila och avslappning, Eller, varför inte, en för både och.

Vad du än har i åtanke ska vi försöka leda dig rätt på den här sidan.

Boka aktiviteter på Utmaningarnas Hus

Utmaningarnas hus är en plats för konferenser i Malmö som kombinerar den klassiska konferenser resursutbud med unika och roliga utmaningar och aktiviteter.

Här kan ni alltså hålla en vanlig möteskonferens inklusive god mat och dryck, samtidigt som ni också får chansen att testa på fysiken, tankeverksamhet och precisionförmågan i olika utmaningar. En perfekt mix av seriös och effektiv konferensverksamhet tillsammans med roliga, spännande utmaningar.

Till ert förfogande finns exempelvis trådlöst Internet, overhead, filmduk med projektor, samt en värd eller värdinna som hjälper er med allt. I Lilla Mötesrummet finns plats för 6-12 personer, i stora upp till 75 pers eller cirka 100 stycken i biosittning.

Utmaningarna består i likhet med Fångarna på Fortet av så kallade ”Celler” som man ska lösa tillsammans eller individuellt. vissa celler kräver fysik, andra är kluriga, och en del kräver öga och hand för precision.

Läs mer på denna sida om Utmaningarnas Hus.

Falsterbo Kursgård i Limhamn

Falsterbo Kursgård är en plats för er som söker en konferens i Malmö i rogivande omgivningar och inspirerande miljöer.

Här finns möjlighet till både en högeffektiv konferens, såsom avkoppling och rekreation.

God mat och dryck i restaurangen, kroppsvård och själsvård i SPA-anläggningen eller ta affärerna mot nya mål i de moderna möteslokalerna – ni väljer.

För fler uppgifter, kolla in Falsterbokursgard

Hotell Mossbylund Konferensanläggning

Denna konferensanläggning ligger inte i Malmö utan i Abbekås, en skånsk pittoresk plats belägen cirka tre kvart utanför Malmö (ligger nära flygplatsen vilket är smidigt för långväga gäster).

Motivet till platsen på den här listan om konferensanläggningar i Malmö stavas helt enkelt popularitet och fokusen på just konferenser. Eller som Hotell Mossbylund själva uttrycker saken på hemsidan:

Hotell Mossbylund är en anläggning med 100% fokus på konferenser. Vi värnar om hög service, flexibilitet och trivsam avkopplande miljö för att ni ska få givande dagar.

Här kan ni njuta av en konferensanläggning i avskildhet, på samma gång nära staden, men ändå i privat och lugn hägnad i natursköna miljöer. Hjärtat i denna konferenslokal är restaurangen och har talar vi om mat i svensk toppklass signerat köksmästare Lasse Larsson.

Andra populära faciliteter är den moderna spa-och relaxavdelning; bubblande, varmt vatten under bar himmel! Du kan läsa mer om denna konferensanläggning i Malmö (eller ja, en bit utanför…) på hemsidan.

Läs mer om Hotell Mossbylund

Malmö konferenscenter

En lista om konferenslokaler utan Malmö konferenscenter blir förstås märklig. Detta är heller inte frågan om bara en konferenslokal, utan om en konferensanläggning i ordets rätta bemärkelse.

Här erbjuds sju olika möteslokaler av varierande storlek och dignitet, passande för såväl det lilla, intima möten som den fullskaliga konferensen. (Sal 1 rymmer exempelvis upp till två hundra personer, medan sal 6 passar bättre åt 20-30 stycken.)

Denna konferensanläggning har även en egen restaurang med möjlighet till måltider efter era önskemål. Finns även en så kallad konferenslunch att tillgå för ett fast pris.

Läs mer: Malmö Konferenscenter

Citykonferens på Elite Hotell

För er som vill boka moderna möteslokaler och hålla er konferens i hjärtat av Malmö City rekommenderar vi Elite Hotell. Konferensrum med den senaste tekniken skapar utrymme för både personliga och professionella möten. Mat och dryck serveras i matsalen eller den pittoreska lobbybaren, eller njuta av en välförtjänt paus och lite smalltalk i det vackra biblioteket.

Elite Hotell Konferens har även möjlighet att arrangera aktiviteter i samband med er konferens såsom ölprovning eller matlagning hos grannkrogen Bishop’s Arms – ni är givetvis också välkomna med egna idéer.

Läs mer om denna möjlighet på vår sidan om hotell i Malmö.

Sankt Gertrud

Varför inte sikta på en konferensanläggning som verkligen känns skånsk, nu när du ändå är på jakt efter en konferenslokal?

Klassiska, coola och charmanta Sankt Gertrud konferensanläggning sätter kontexten för ett skåne som sträcker sig från medeltid till nutid: en synnerligen inspirerande miljö för ett möten och konferenser. Läget är perfekt, enbart en fem minuters promenad från centralstationen.