Personaluthyrning


Söker du smidig och flexibel personaluthyrning för tillfälliga toppar i produktion/tjänst?

För mer om företag som kan erbjuda personaluthyrning, rekommenderar vi att du kollar in sidan för bemanningsföretag här. Här hittar du flera alternativ för just personaluthyrning, samt får en rad matnyttiga tips om vad du bör tänka på när du hyr personal. Även en del om ”bemanningstjänster” för privatpersoner, det vill säga sådant som faller inom ramen för hushållsnära tjänster.

Vad är viktigt att tänka på innan man väljer en resurs för personaluthyrning?
Var noga med att specificera vad för slags arbetskraft och kompetens ni söker. Är det något ni ska lägga kraft och energi på innan ni väljer ett företag för personaluthyrning, så är det just detta. Tänk också igenom om ni bör lägga till något på kompetensprofilen, eller dra ifrån.

Varje punkt ni lägger till eller drar ifrån kan antingen inkludera eller exkludera ett stort antal yrkesmänniskor, och därför är det viktigt att ni frågar er vilka slags kompetenser som är absolut grundläggande – och vilka ni skulle kunna vara utan. (Sådana egenskaper eller kompetenser ni skulle kunna exkludera omnämnd vanligen i sammanhanget som ”meriterande”.)

Är det möjligt att hyra personal i bara ett par dagar?
Absolut, det finns flera bemanningsföretag och verksamheter som har flexibla lösningar av den här typ av personaluthyrning. En intressant ”nisch” i sammanhanget är den så kallade branschen för seniorbemanning som blivit alltmer populär de senaste åren och som har fokuserat på just denna typ av behovsanpassad personaluthyrning.

Exempelvis Pensionärspoolens personaluthyrning och bemanning, Veterankraft och Veteranpoolen.