Restauranger


När det kommer till den kulinariska kartan så är Malmö betydligt mer vidsträckt och mångfacetterat än ”Falafel eller Kebab” (inte för att det är något fel på Falafel och Kebab, men ni förstår säkert vad vi menar).

I Malmö finns mat och dryck att uppleva från världens alla hörn, och på den här sidan tänkte vi samla några av våra mest uppskattade restauranger: både vad gäller fine dining och mer klassiska hak.

Har du själv tips på en restaurang som du gillar lite extra, kan du alltid kontakta oss och dryfta dina åsikter.

Årstiderna – en helt d-vla underbara restaurang!

Ja, ursäkta vår bryska rubrik, men vi kunde inte hejda oss. Årstiderna är nämligen en restaurang i Malmö som nästan är för bra för att vara sann. Högklassig men ändå avslappnad, kulinariskt bred, men ändå så pass fokuserad att man förstår syftet med varje ingrediens.

En av Malmös absolut bästa enligt vår mening. Matfilosofin avslöjas i namnet: här finns en given kärlek till närområdets råvaror, samtidigt som man även har flera internationellt gångbara klassiker på menyn. Eller vad sägs om de här underbara kötträtter:

Oxfilé från Friskatorpet med ankleverterrin och portvinssås, Hängmörad entrecôte med grillad citron och olivoljebakad potatis, Dovhjortsfilé glaserad med hallon och lakrits, gräddkokt höstsvamp och plommonfylld kroppkaka.”

Du kan läsa mer om Årstidernas hemsida här.

Fransk restaurang (bistro) i Malmö = La Couronne

Rustik, vällagad och rejäl franskt bistrokäk är det inte mycket som slår i smakväg och finess, eller hur? Håller du med om denna åsikt, eller bara är nyfiken på att prova på något av de bästa som det franska bistoköket har att erbjuda, ska du styra kosan mot Södra Förstadsgatan och slå dig ner vid borden på härliga Bistro La Couronne.

Som det franska krögarparet ”Alain från Calais och Younes från Paris” själva skriver på hemsidan är det inte frågan om tjusiga, gastronomiska kreationer, utan om lantligt rustik och rejäl fransk bistromat med mycket smak.

På menyn finns bland annat franska bistroklassiker som sniglar, vinkokta musslor, grodlår med tomat och vitlök men också rejäla kötträtter såsom en underbar oxgryta med rödvin, svamp & lök.

Läs mer här: Bistro La Couronne

Restaurang Salt och Brygga

Det här är en sån där restaurang som gör oss stolta att komma från Malmö. Med ett fantastiskt läge på Sundspromenaden så nära vattnet att man kan höra det, i kombination med en meny som tar ekologisk, fräsch och närodlad mat till nya höjder, är det här en restaurang i Malmö att besöka om och om igen. Och mer än så behövs faktiskt inte sägas.

Vill du veta mer är det bara att surfa in på hemsidan och läsa mer, boka bord eller bara titta på de vackra bilderna.

Läs mer: om Saltobrygga