Snickare och Hantverkare


På jakt efter en bra snickare och/eller hantverkare Malmö?. Då kan internet vara till stor hjälp, särskilt om du är mån om att få ett stort värde för dina pengar (och vem är inte det?).

Inte minst är nätet en helt suverän resurs för att ta in offerter och prisförfrågningar från flera snickare i Malmö och hantverkare Malmö på en och samma gång. På så vis får du snabbt ett adekvat underlag för prisjämförelser och möjlighet att överblicka flera alternativ för hantverksjobb samtidigt.

Du kan också välja mellan att ta kontakt på snickaren, hantverkaren eller byggföretag direkt eller använda en s.k serviceportal för att lägga ut ett jobb eller ett projekt till ”vem som helst” som du vill få prisförslag på.

Då beskriver du ditt projekt på serviceportalen (vanligen i ett standardiserat formulär) och sedan skickas din projektspecifikation ut till flera snickare och hantverkare hantverkare på en gång.

Dessa går sedan igenom ditt projekt och om det är ett jobb som passar deras kompetens så skickar de efter ett par timmar eller dygn (beroende på projektets storlek och komplexitet) tillbaks ett färdigt prisförlag. Vissa kanske vill ha fler uppgifter från dig för att kunna sätta ett pris.

Ta alltid referenser!

Vad du än är ute efter för slags kompetens när det gäller hantverkare så ska du alltid, alltid kolla upp yrkespersonens referenser. Byggbranschen och segmentet för hantverkstjänster inom ROT omsätter mångmiljardbelopp varje år vilket givetvis attraherar både seriösa och oseriösa aktörer.

Att kolla upp de referenser som hantverkaren lämnar kan bespara dig mycket framtida förtret, samtidigt som du kan skapa dig en mer objektiv uppfattning om personen och/eller byggfirman ifrågan. Det räcker inte med att få referenser – kolla upp dem också. Ring och ställ frågor. Kanske finns det någon annan kund därute som beställt och fått ett liknande byggprojekt utfört – be då att få se slutreslutatet. Handling är alltid viktigare än ord!

Hitta rätt kompetens

snickare med hjälmBeroende på vad för slags jobb du vill ha utfört av din hantverkare Malmö ska du också lägga en viss möda på att hitta en snickare eller hantverkare som har precis rätt kompetens för ditt uppdrag. Det säger sig själv, men många beställare och kunder drar alla hantverkare över en kam.

Men bara för att man är duktig på en viss typ av byggjobb innebär inte automatiskt att man är en fena på att lägga golv eller bygga möbler. För att återkoppla till vår förra punkt, kan det även i detta fall vara bra att få se referenser och tidigare utförda arbeten.

Om att använda ROT

Säkert har du redan koll på detta, men bara för tydlighetens skull vill vi påminna dig om att du kan använda ROT-avdraget när du anlitar en snickare Malmö eller hantverkare.

Detta innebär i praktiken att du kan dra av upp till 50% av arbetskostnaden i så kallad skattereduktion för en summa upp till 100 000 kr årligen och per person i hushållet.