Spa


Letar du efter ett Spa i Malmö kan du vara lugn. bra alternativ av underbara spa-anläggningar. Flera av dem hittar man mitt i city, andra ligger lite längre ut mot kusten; i de geografiska områden vi lite slentrianmässigt kallar för ”med omnejd”.

För att du ska få en överblick och lite inspiration tänkte vi samlar några av de enligt vår mening bästa spa-anläggningarna på den här sidan.

Har du några egna tips eller erfarenheter på detta tema så är du förstås alltid välkommen att kontakta oss.

Spa med naturliga hudvårdsprodukter på Triangelns kurbad

För dig som vill uppleva lugnet mitt i stan är Triangeln Kurbad och Hälsocenter ett spa i Malmö med utmärkta faciliteter.
Här finns dessutom massor av härliga behandlingar att välja mellan. Till exempel flera massagebehandlingar med ekologiska kroppsoljor, ansiktsbehandlingar och, såklart, en hel del spa-behandlingar. Exempelvis kurbad, ungersk lerkur, lyxkur, aromakurer, Bad & Ansikte och Kräurter örtbad. Triangeln Kurbad och Hälsocenter använder enbart hudvårdsprodukter i de olika behandlingarna som är noga utvalda. Ekologisk, naturlig hudvård som fri från parabener, syntetiska parfymer och mineraloljor.

Läs mer om Triangelns Kurbad den här sidan.

Husie Lilla Spa

Beläget på Soldatgatan en bit utanför centrum är detta ett spa i Malmö med många intressanta behandlingar. En av de mest spännande och välomtalade stavas Floating.

Floating innebär att man ligger innesluten i en tank och flyter i kroppstempererat vatten innehållande cirka 30 specialsalt som är välgörande för huden. Hela poängen med floating handlar om avkoppling, reparation och minskad stress. En del forskare har liknat upplevelsen vid att återvända till livmodern; en varm, trygg och tyst plats där kropp och själ får chansen att ”växa” och reparera sig själv på naturlig väg.

Floating har enligt undersökningar visat sig kunna lindra smärta, främja muskelavslappning, öka hjärnans aktivitet och kreativitet – bland annat. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att floating är synnerligen avstressande. Enligt en svensk studie motsvarar 45 minuter i floating-tanken någonstans mellan fyra till sex timmar sömn.

Detta, samt flera andra spa-behandlingar och välgörande upplevelser hittar du på Husie Lilla Spa