Stadsvandringar


Ett alternativ till att köpa en stadsvandring i Malmö är förstås att upptäcka staden till fots helt på egen hand. En kul trend i sammanhanget är alla dessa förinspelade, guide turer som man kan ta del av på exempelvis MP3, det vill säga ett slags vandring som man avnjuter själv.

På Onspotstory.com finns flera sådana inspelningar att tillgå med berättelser och fakta om 28 välkända platser i Malmö. Centralstationen, Lilla Torg, Möllevångstorget, Folkets Park finns med på detta lista, för att nämna några platser.

Ditt uppdrag är att antingen ta ner dessa inspelningar i din MP3-spelare, eller så kan du surfa in på mobilen när du är i närheten och köra igång. Sannolikt så kommer det säkert Appar med denna funktion, kanske finns det redan flera stycken för just stadsvandringar i Malmö. Sitter du inne med någon kunskap om detta eller har åsikter kan du kontakta oss.

Från medeltiden & framåt

En historisk stadsvandring i Malmö med Peter Larsson har blivit något av en klassiker och precis som namnet avslöjar är det här en stadsvandring genom Malmös dåtid med utgångspunkt i medeltiden.

Här får du besöka den medeltida stadskärnan, och ta del av berättelser och platser som har stor betydelse i stadens framväxt. Denna stadsvandring i Malmö kostar nittio kronor (i skrivande stund) och det krävs ingen förbokning. Det enda du/ni behöver göra är att dyka upp på Frans Suellsgatan på utsatta tider, och följa med.

För att läsa mer om denna vandring, gå till dygnetrunt.se

Spökvandra – en gastkramande vandring i City

Ett kul alternativ till en klassisk, historisk vandring genom Malmö är att boka en spökvandring. En spökvandring är exakt vad det låter som; dramatiserad av professionella skådespelare blir det här till en gastkramande, rolig och spännande upplevelse som ni sent kommer att glömma.

Middag serveras efter vandringen, och du kan läsa mer om denna övernaturliga stadsvandring här.