Svensexa


Att iscensätta en rolig, uppskattad och minnesvärd svensexa är en konst. Många underskattar behovet av planering och lägger istället till sig med attityden att ”ta dagen som den kommer”. Vilket förvisso kan tyckas vara en skön inställning, men det är likväl en utgångspunkt som kan ställa till med stora problem, eftersom det lätt leder till att svensexan spårar ur – eller alternativt, tappar energi.

Med andra ord: en svensexa behöver en fast hand för att ledas från ax till limpa. En sanning bland erfarna festfixare är att ju bättre planerad en fest är, desto mer utrymme finns det också för kreativitet, spontanitet och andra trevligheter.

För dig som just nu håller på att planera svensexan tänkte vi ägna det närmsta utrymmet åt att ge tips på ett par roliga aktiviteter.

Vårt första tips är att börja med stil, eller avsluta, genom att boka en limousine.

Spela in en skiva på Cabasa

Det första ni behöver göra här är att välja en låt. Ju mer personlig koppling musiken har till brudgummen, desto bättre. Cabasa skriver uttryckligen på sin hemsida att de kan få tag i bakgrunden till de flesta låtar, men även att de kan spela in en egen om ni bokar er svensexa i god tid.

Själva inspelningen kan gå till på lite olika sätt. Den som ska sjunga börjar med att öva in låten, och om ni är flera stycken som vill delta, kan alla till exempels sjunga med i refrängerna, eller köra på olika ställen. När inspelningen är klar så mixas den och sedan bränns en CD som levereras direkt, inkluderande en skivomslag med ett foto. Beräknad tid för denna aktivitet är cirka 90 minuter.

 • Läs mer på Cabasa.se
 • Färdiga paket på Aktivitetsparken

  Aktivitetsparken ligger förvisso 20 minuter utanför Malmö, men det är helt klart värt att transportera gänget för svensexan hit. Här finns nämligen massor av aktiviteter som passar i samband med en svensexa. Dels erbjuder aktivitetsparken en 10-kamp där man tävlar mot varandra i lag, med stationer och utmaningar som kräver både fysisk som mental kapacitet och samarbetsförmåga.

  Det ska dock påpekas att hela detta moment tar ett par timmar att genomföra, och är sålunda en ganska så krävande aktivitet på en svensexa. Men Aktivitetsparken har även ett mindre paket för just svensexa som innefattar en 5-kamp, men även mat(hamburgare från grillen med tilltugg).

  Ni kan läsa mer på den här sidan.

  Fler förslag på upplevelser

  Vill ni inte förlägga hela svensexan på en viss plats, kan det vara ett alternativ att boka in en eller flera kortare upplevelser. I detta avseende finns det stora möjligheter att hitta upplevelser som passar brudgummens personlighet. Rent konkret kan det innefatta allt från att åka luftballong över Malmö eller hoppa bungyjump till att få gå på en whiskyprovning eller liknande.

  Läs även mer om planering av möhippor och Kick-off.