Tandläkare


Att hitta en tandläkare som man trivs med, litar på och känner sig bekväm med, är minst lika viktigt som att man hittar en bra husläkare.

I en hyggligt stor stad som Malmö finns det många tandläkare och tandkliniker att välja mellan, och på den här sidan tänkte vi ge dig lite vägledning till några av de bästa.

Men först tänkte vi ge dig ett par allmänna råd och tips för att hitta rätt tandläkare och lite om vad du bör tänka på innan du bestämmer dig.

Det är inte bara priset som är viktigt. Att hitta en tandläkare som man trivs med handlar om mer än att bara jämföra priser och hitta det ”billigaste”. Dels handlar det förstås om att känna sig trygg och hitta en tandläkare som man kan lita på, men också om din hälsa. Dina tänder är nämligen extremt viktiga ur hälsosynpunkt och faktum är att många sjukdomar och problem i livet går att undvika genom att besöka tandkliniken på regelbunden basis.

Därmed inte sagt att en tandläkare måste vara dålig bara för att de har bra priser. Det är inte poängen. Poängen är att du ska lägga minst lika mycket möda på att hitta en tandläkare i Malmö som passar just dig och ditt behov av tandvård, som du gör på att jämföra priser.

Var öppen med dina rädslor Det är faktiskt inte ovanligt att man har så kallad tandläkarskräck, vilket kan innebär allt från att man tycker det är obehagligt att besöka tandkliniken till fullskaliga brutalångest.

Det kan dock vara bra att veta att professionella tandläkare är mycket väl medvetna om denna skräck, och att de på så vis också kan hjälpa dig att överkomma den. Var därför öppen med om du tycker det känns obehagligt, det är inget att skämmas för – och känslor du delar med tusentals andra.

Läs på om vilka som fått högst kundbetyg Ett enkelt sätt att få en snabb överblick på olika tandläkare i Malmö, och samtidigt få kunskap om vad patienterna har för åsikter, är att kolla in rejta.se. Alla tandläkare här har inte fått några omdömen, men man kan ändå få en viss uppfattning baserat på denna lista.

Tandblekning, estetisk tandvård & liknande behandlingar

Letar du efter en tandläkare i Malmö inom för en så kallad estetisk operation eller bedömning, så är det lättare att söka inom det specifika område som du vill ha hjälp med. Det kan till exempel röra sig som tandblekning som man gör hemma eller liknande.

De flesta tandläkare utför dock tandblekning, men om du handlar om mer avancerade ingrepp så behöver du specialistkompetens. (En tandblekning kan man ju till och med göra hemma själv.)